Divnosvět (2022) | ČSFD.cz (2024)

  • Divnosvět (2022) | ČSFD.cz (1)Strange World(více)
  • Divnosvět (2022) | ČSFD.cz (2)Searcher Clade(pracovní název)
  • Divnosvět (2022) | ČSFD.cz (3)Neobyčajný svet
  • Divnosvět (2022) | ČSFD.cz (4)Strange World
  • Divnosvět (2022) | ČSFD.cz (5)Strange World(méně)

49%

Hodnocení a fanklub

Animovaný / Akční / Dobrodružný / Komedie / Fantasy / Sci-Fi / Rodinný

USA, 2022, 103 min

Režie:

Don Hall

Scénář:

Qui Nguyen

Hudba:

Henry Jackman

Hrají:

Jake Gyllenhaal, Alan Tudyk, Dennis Quaid, Lucy Liu, Gabrielle Union, Jaboukie Young-White

Produkce:

Roy Conli

Střih:

Sarah K. Reimers

Zvuk:

Jeremy Bowker, David E. Fluhr, Shannon Mills, Samson Neslund

Scénografie:

Mehrdad Isvandi

(další profese)

Obsahy(2)

zobrazit všechny obsahy

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta.(Falcon)

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta.(Falcon)

(více)

Členové rodiny Cladesových jsou legendární průzkumníci, jejichž neshody ohrožují jejich poslední a nejdůležitější misi.(LUKICKK)

Videa (4)

VÍCE

Recenze (135)

VÍCE

Larrysbride

všechny recenze uživatele

V Disneyovce se objeví jeden kluk, co je na kluky a ČSFD z toho dělá odpad, LOL. Příjemná, dobrodružná podívaná o rodině, rodinných očekáváních a o tom, jak bychom se měli chovat ke světu, ve kterém žijeme. Zcela očividně zpráva, která většině zde komentujících přešla úplně přes hlavu jako Draxovi metafory...()

Ryuuhei

všechny recenze uživatele

Za mě povedený, dobrodružný kousek, který může směle stát po boku dalších opomíjených Disneyovek, jako je třeba podobně laděná Atlantida, nebo absurdně pojatá Planeta pokladů. Jen tedy bez tradiční animace, jíž plně nahradila ta 3D, která ovšem nešetřila detaily, barevností a zejména divnosvět vykreslila v celé své osobité dokonalosti. Do toho figurovaly fajnové postavy, nebo zejména skvělý zvrat k závěru, který celý příběh zaobalil a dal mu naprostý smysl. Dobrodružný aspekt taky splnil veškerá očekávání, byla to jízda téměř od začátku až do konce. Příběh byl plytší a tradičně pracoval se schématy, jako je být tím, kým člověk opravdu být chce a ne tím, kým ostatní chtějí, aby byl, či v tom, že ten skutečný odkaz se neskrývá někde za horou. Stejně tak mi přišla úsměvná část, kde se část kladných postav stala na okamžik záp*rnou. Ale nic z toho v kontextu příběhového celku nevadilo a já se tak, ještě stále v rámci kina, dočkal příjemného animovaného filmu, z nějž jsem odcházel v psychické pohodě a v dobrém naladění.()

Reklama

Phetroniusodpad!

všechny recenze uživatele

Pohádky beru jako pohádky. Chcci na ně kouknout s dětma a nemuset vysvětlovat proč hlavní postava je na kluky (případně proč byly dvě babičky jak v minulé Disneyovce). Tenhle Netflix mor prorostl i do disney - tedy základ je aby každá grupa byla multikulti, aby tam byli minimálně dva teplouši a zde dokonce i tří nohý pes. Aby náhodou kriplové se necítili méněceně.... tvl, jděte s takovýma pohádkama do pitchi!()

Vironeyodpad!

všechny recenze uživatele

Je mi líto dnešních dětí. Ve škole je agresivně indoktrinují šosáckým socialismem, solidárně všechny přibržďují k tomu nejslabšímu ve třídě (inkluze), vysvětlují jim, jak si vyrobit poruchu osobnosti (LGBT, gender) a už je ani neučí pořádně psát. Doma si místo trávení času s rodiči nechají vymývat mozečky telefonama/tabletama/laptopama/libovolným rakovinotvorným zářičem. Už jen ten fakt, že většina dětí si umí na telefonu zapnout hru dřív než umí číst, je podle mě dost alarmující. A do týhle mizérie jim pustíte tuhle naprostou a odp*rnou kokotinu, která jim zlikviduje i ty poslední dva neurony, který jim z odvařených mozečků ještě zbývají. Tady jim zábavnou a vybarvičkovanou formou vysvětlí, že mezirasové křížení je povinné, že hom*osexualita je stejně běžná jako heterosexualita - ba co víc, je lepší!, že kluci jsou zženštilý sračky (kromě gayů pochopitelně) a holky jsou ty nesilnější a nejschopnější. Ukáží jim, že jediná skutečně chlapská postava je zpátečnický xenofob a inherentní zlo soudobého patriarchátu, které je třeba zničit (nebo převychovat) a že ty hordy, který na nás útočí, jsou vlastně jen nepochopená jiná kultura (tady jakože imunitní systém), a tudíž jim musíme odpustit, nastavit druhou tvář a pomoct jim zničit to, co nám celou tu dobu tady pomáhalo prosperovat (protože to je metaforicky, ve filmu doslovně, rakovina). Divnosvět zde nabývá více významů. Hnus a bída, která by měla být trestná.()

Mr.Ward

všechny recenze uživatele

Jděte do 💩!!!Zastánci tradiční rodiny mají problém, protože hlavní postavy jsou: táta běloch - to je samozřejmě v pořádku, ale teď to začne - máma tmavší, syn gay, a ještě ke všemu mají handicapovaného (tří nohého) psa. Jednomu by z toho rupla cévka v hlavě. Ne, teď vážně. Lidi by se měli probudit. Je 21.století a i takové rodiny jsou. Takový lidé jsou. A že se to konečně ukazuje i ve filmech a seriálech? No hurá. Víte co bych já dal za to, kdybych jako malej viděl v Disneyho pohádce (nebo kdekoliv) že to, že se mi líbí kluci, je v pohodě? Ty vole!! Vzpamatujte se. Bylo to tam hezky podáno (jen že se mu líbí jeden kamarád) a ani se nějak nerozmazávalo a bralo se to jako obyčejná věc. Tak co je za problém? To děti z “tradičních rodin” nemůžou vědět, že kluk může mít rád kluka a holka holku? To je to první, co byste je měli učit. Toleranci k lidem. Toleranci k lásce. Hotovo.()

Galerie (24)

VÍCE

Photo © Disney+

Divnosvět (2022) | ČSFD.cz (7)

Zajímavosti (14)

VÍCE

  • Prvý animovaný film od spoločnosti Disney, ktorý získal od divákov známku „B“ v hodnotení CinemaScore, najnižšiu zo všetkých celovečerných animákov Disney.(dwdb)
  • Okrem toho, že filmári boli ovplyvnení príbehmi ako Cesta do stredu Zeme(2008) a King Kong(2005), inšpirovali sa aj pulpovými časopismi z minulého storočia.(Arsenal83)
  • Jake Gyllenhaalbol od začiatku veľmi nadšený zo svojej účasti a producentovi Royovi Conlimu a režisérovi Donovi Hallovi okamžite hlásil, že ak tento projekt chcú realizovať, nech s ním určite počítajú.(Arsenal83)

Související novinky

Disney má na kontě největší propadák loňského roku

17.04.2023

Ačkoliv Disney stále platí za největší, nejsilnější a taky nejvýdělečnější studio na světě, zdaleka už neplatí, že jen sype hity a je prakticky neomylné ve všem, co dělá. Tyhle doby – pokud vůbec…(více)

Divnosvět (2022) | ČSFD.cz (2024)

FAQs

Jaký je nejoblíbenější film na světě? ›

Nejúspěšnější filmy ve světě
#FilmCelkem
1Avatar2 923 706 026
2Avengers: Endgame2 799 439 100
3Avatar: The Way of Water2 309 786 609
4Star Wars: Síla se probouzí2 071 310 218
46 more rows

Jak najít film když nevím jak se jmenuje? ›

Velmi obsáhlá je internetová databáze filmu IMDB: http://www.imdb.com/ . Některé filmy popisuje i Česko-Slovenská databáze filmu: http://www.csfd.cz/ . Pokud si vzpomenete na další upřesňující informace (kdo ve filmu hrál, na přibližný název apod.), můžete tyto zdroje využít.

Jaké jsou nejlepší filmy? ›

Nejlepší filmy
  1. 1. Vykoupení z věznice Shawshank (1994) USA, Drama / Krimi. ...
  2. 2. Forrest Gump (1994) USA, Drama / Komedie. ...
  3. 3. Zelená míle (1999) USA, Drama / Mysteriózní ...
  4. Sedm (1995) USA, Thriller / Krimi. ...
  5. 5. Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) ...
  6. 6. Schindlerův seznam (1993) ...
  7. 7. Kmotr (1972) ...
  8. 8. Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Co si pustit za seriál? ›

Nejlepší seriály posledních deseti let
  1. Černobyl (2019) 94%
  2. Arcane: League of Legends (2021) 93%
  3. Modrá planeta II (2017) 93%
  4. Narcos (2015) 93%
  5. Volejte Saulovi (2015) 92%
  6. Poslední představení (2020) 92%
  7. Banda (2019) 92%
  8. Metoda Markovič: Hojer (2024) 92%

Co si mám pustit za film? ›

  • Kocour v botách: Poslední přání (2022) 90%
  • Top Gun: Maverick (2022) 88%
  • Babylon (2022)
  • The Batman (2022)
  • Třináct životů (2022)
  • Velryba (2022)
  • Pinocchio Guillerma del Tora (2022)
  • Suzume (2022)

Který film dostal nejvíce Oscarů? ›

Nejvíce Oscarů má na kontě producent a animátor Walt Disney, a to úctyhodných 22 výher z 59 nominací. Z žijících filmařů se nejvíce nominacemi chlubí ikonický skladatel John Williams, který byl nominován celkem čtyřiapadesátkrát. Oscarů má však jen pět, zatím poslední sošku získal za Schindlerův seznam v roce 1994.

Jaký je nejdražší film na světě? ›

Nejdražší filmy historie
#FilmNáklady ▼
1Avatar: The Way of Water460 000 000
2Avengers: Endgame356 000 000
3Rychle a zběsile 10340 000 000
4Star Wars: Poslední z Jediů317 000 000
63 more rows

Který český film má Oscara? ›

Oscara za nejlepší cizojazyčný film se dosud podařilo získat dvěma československým a jednomu českému filmu: v roce 1965 to byl Obchod na korze Jána Kadára a Elmara Klose, roku 1967 zvítězily Ostře sledované vlaky Jiřího Menzela a v roce 1996 Kolja Jana Svěráka.

Co si pustit na Netflixu film? ›

TOP 10 nejlepších filmů a seriálů na Netflixu v roce 2023
  • Koruna (The Crown)
  • Mastičkář (Znachor)
  • Sněžné bratrstvo (La sociedad de la nieve)
  • Leo.
  • Ještěr (Reptile)
  • Nový Olymp (Nuovo Olimpo)
  • Nimona.
  • Zabiják (The Killer)
Jan 9, 2024

Na co se dívat na Netflixu? ›

  • Perníkový táta (2008) 95%
  • Arcane: League of Legends (2021) 93%
  • Narcos (2015) 93%
  • Volejte Saulovi (2015) 92%
  • Poslední představení (2020) 92%
  • Bratrstvo neohrožených (2001) 92%
  • MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017)
  • Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu (2013)

Co vidět na Netflixu filmy? ›

  • Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 93%
  • Forrest Gump (1994) 92%
  • Temný rytíř (2008) 91%
  • David Attenborough: Život na naší planetě (2020) 91%
  • Klaus (2019) 90%
  • Schindlerův seznam (1993) 89%
  • Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 89%
  • Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 89%

Co si pustit za romantický film? ›

Co si pustit na Valentýna? 10+2 filmy, z kterých si vybere každý zamilovaný pár!
  • Hříšný tanec.
  • Terapie láskou.
  • Všechno nebo nic.
  • Tvůj snoubenec, můj milenec.
  • After: Tajemství
  • Ženská na vrcholu.
Feb 12, 2024

Co si pustit za film na večer? ›

Co si pustit večer? Máme pro vás více než 10 tipů na skvělé akční filmy online
  • Pád Bílého domu. akční | thriller | USA | 2013 | 114m. ...
  • Základna. akční | válečný | z Evropy | USA / Bulharsko | 2019 | 118m. ...
  • Zabiják proti své vůli. ...
  • Zabijákova žena a bodyguard. ...
  • Jedna mezi oči. ...
  • V utajení ...
  • Nevyřízený účet. ...
  • Mistrovská úroveň
Oct 13, 2023

Co si pustit za film 2024? ›

  • Duna: Část druhá (2024) 92%
  • Občanská válka (2024)
  • Opičí muž (2024)
  • Mladá dáma (2024)
  • Hrozba smrti (2024)
  • Godzilla x Kong: Nové impérium (2024)
  • Aristokratka ve varu (2024)
  • Kosmonaut z Čech (2024)

Co musíte vidět na Netflixu? ›

  • Perníkový táta (2008) 95%
  • Arcane: League of Legends (2021) 93%
  • Narcos (2015) 93%
  • Volejte Saulovi (2015) 92%
  • Poslední představení (2020) 92%
  • Bratrstvo neohrožených (2001) 92%
  • MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017)
  • Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu (2013)

Jakou pohádku si pustit? ›

Nejlepší pohádkové filmy
  1. Klaus (2019) 90%
  2. S čerty nejsou žerty (1985)
  3. Shrek (2001)
  4. Byl jednou jeden král... ( 1954)
  5. Nekonečný příběh (1984)
  6. Císařův pekař - Pekařův císař (1951)
  7. Tři veteráni (1983)
  8. Ať žijí duchové! ( 1977)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated:

Views: 5860

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.